Yengibarjan Dávid

David Yengibarjan 1976-ban született Jerevánban, Örményországban.

A jereváni zeneiskolában ismerkedett meg a harmonikával, 1995-óta él Budapesten, de művészetét szerte a világban ismerik és elismerik.

Fellépett több színházi produkcióban, jelenleg a Radnóti Színházban játszik a "Negyedik nővér" című darabban, melynek zenéjét is ő szerezte.

Muzsikált Lukáts Andor "Portugál" című filmjében, Joseph Sargent "Bűn és bűnhődésében". A "Holstein Lovers" című filmben - amelynek zenéjét Snétberger Ferenc szerezte - együtt játszott Snétberger Ferenccel és a kitűnő nagybőgőssel, Barcza Horváth Józseffel, akivel itt alapozta meg azóta is tartó mély emberi és szakmai barátságát. Zeneszerzője volt Farkas György "Vérvonal", Fésös András "Street, Heart, Beat", Szőke András "Három" című, illetve Sas Tamás: "Szerelemtől sújtva" című filmjeinek.

Legújabb zeneműve Báthory Orsolya főiskolás "Antik" című vizsgafilmjének zenéje. Monori Andrással közösen szerezték a Magyar Éva által rendezett "A nagy hű ha" című színdarab zenéjét.

Fellépésein saját szerzeményeit játssza - ez az örmény népzene, az argentín tangó, illetve Astor Piazzolla zenei világának ötvözete. Játszott számos jazz- és folkformációban is.

Budapesten többször lépett fel a Fonóban, a Merlin Színházban, a Trafóban, a Szkéné Színházban, a Vistában és a Matáv Zeneházban.

Hallhatta a közönség egyebek közt Párizsban, Londonban, Amszterdamban, a Terschelling-szigeten, Bécsben, az Edinburgh-i Színházi és Zenei Fesztiválon.

2001-ben Prágában az Archa Divadlo-ban Snétberger Ferenc és Barcza Horváth József társaságában lépett fel a Khamaro Roma fesztiválon, szólóban vendégszerepelt egy, Milos Forman fiai által rendezett színdarbban. Fellépett Marozsán Erika (ének) és Lázár Zsigmond (hegedű) társaságában a "Gloomy Sunday" (azaz a Szomorú vasárnap) című film tiszteletére rendezett fesztiválon Kölnben a Flora kastélyban.

1999-ben alakította meg a nevét viselő triót, arra törekedve, hogy ötvözze az argentin tangó, az azt megújító Astor Piazzolla és a különféle népzenék világát. A trió több személyi átalakulást követően Barcza Horváth József bőgőssel és Juhász Gábor gitárossal vette fel első lemezét. 2002-től a zenekarban David Yengibarjan új társai bőgőn Egri János, gitáron pedig Botos József, akikkel közösen játszotta az "Antik" című film zenéjét.

Diszkográfia:

Trio Yengibarjan: Tango Passion (2001)
Balázs Elemér Group: Around the World (2002)
David Yengibarjan - Frank London: Pandoukht (2003)

Név: Yengibarjan Dávid
Levélcím:
Kék Művészügynökség
1137 Budapest, Katona József u. 23/a
E-mail: kek @ chello.hu
Tel. (mobil): +36 1 3404746
Fax: +36 1 2360447
Egyéb linkek:

 

 

 

 
vissza a főoldalra