TANGÓ & SALSA BUDAPEST

MEGJELENT a "Tangó & Salsa Budapest" c. lap legújabb száma!

Megvásárolható a Classic Tánciskola recepcióján, a pénteki milongán, illetve megrendelhető a lenti e-mail címen.

A tartalomból:

- Tudósítások a II. Buenos Airesi Tangó Világbajnokságról
- Interjú a szalontangó és a színpadi tangó kategória győzteseivel
- Interjú a Fernanda Ghi és Guillermo Merlo tangó táncospárral, akik argentin vendég oktatói voltak az októberi Tangó Fesztiválnak. Arról is beszélnek, milyen az élete a folyton utazó argentin kulturális emigránsoknak.
- Interjú Veronique Bouscasse és Thierry Le Cocq francia tangótáncospárral, akik még tavasszal jártak nálunk a Kelet-Nyugat Tangó Fesztiválon. Tánctartás, tengely és egyensúly. Három jó tanács tangózóknak.
- Beszélgetés Ernesto Arensonnal (Che Tango), aki most Spanyolországban él és néha, ha kedve van az utcán is játszik.
- A pesti belvárosban játszott egész nyáron a Canaro Duo, akik arról is beszélnek, hogy idehaza hogy megy az utcazenészeknek.
- Tangó Express címmel premierje lesz januárban a frissen megalakult Argentin Tangó Táncszínháznak. Az előadás a kortárs táncművészet elemeit ötvözi a hagyományos tangó stílusokkal.
- Hol tart ma a kortárs tánc? Beszélgetés Földi Bélával, a Budapest Táncszínház vezetőjével.
- Három perc szerelem -címmel díjat nyert a Magyar Sajtófotó Kiállításon egy tangós képpel Nagy Norbert. A lapban nemcsak beszélgetést olvashattok vele, hanem nagyon sok gyönyörű képét is láthatjátok.
- Mi a különbség a los angelesi és a kubai salsa között (nemcsak technikai, hanem lelki és szocio-kulturális eltérésekről is szó van) ? Megférnek-e egymás mellett a különböző stílusok. Ezekről is beszélt Kárpáti András a Salsa Diabolica tanára és Bán Andi a Salsa Viva egyik vezetője. ( a sort még folytatjuk)
- A salsa hercege címmel új könyv jelent meg, amely Spanyol Harlem életét mutatja be.
- Külföldi és belföldi programok, milongák stb.

A főszerkesztő: Péli Nagy Kata

A folyóirat e-mail címe: salsa @ budapesttango.hu

 

 

"Tangó & Salsa Budapest" legjobb cikkeiből

Címlap (bevezetők) az alábbi Kalmár Pál cikkhez és a Bóbis László interjúhoz

Milonga con Traspie - kis lépések nagy élvezettel (Ecsedy Áron) // Harmónika Világkupa - Milonga Triste koncert kritikája (Sztankovics Gergely)

Kalmár Pál a XX. század európai tangó királya (Rab László) // Tangó, az kell ide! (Péli Nagy Kata interjúja Bóbis Lászlóval)

 

 

 
vissza a főoldalra