A MILONGA.HU KÜLDETÉSE

A Milonga.hu azzal a céllal jött létre, hogy összefogja a hazai tangós életet, elérhetővé tegye a szereplőit, bemutassa őket és népszerűbbé tegye a tangót, mint műfajt. Másodsorban erre portál szerepre építve részt kívánunk venni rendezvények szervezésében, produkciók készítésében, illetve népszerűsítésében.

Munkakapcsolatot szeretnénk kialakítani az írott és elektronikus sajtóval, programmagazinokkal, életmód magazinokkal. Fel kívánjuk venni a kapcsolatot szervezőirodákkal, produkciós irodákkal, jegyirodákkal, színházakkal, illetve modellügynökségekkel is.

Ingyenesen vállaljuk a tangóval kapcsolatba hozható események, szolgáltatások, termékek reklámozását az alábbi - elég jól meghatározott - célközönség felé. Szeretnénk, ha a tangóval, tangós eseményekkel kapcsolatban minden információ eljutna hozzánk és minden szervezetről tudnánk amely a tangóval kapcsolatba hozható. Csak egy e-mail elég...

A Milonga.hu-t olvasó közönség nagyrészt a 30 feletti középosztály, amely aktívan táncol és érdeklődik a tangó és az azzal kapcsolatos kulturális és közösségi események iránt. Reményeink szerint ez ki fog bővülni azzal a középosztálybeli közönséggel, amely nagy lelkesedéssel érdeklődik a színházi előadások, show-k és fellépések iránt (ld. alább).

Sajnos a tangóval kapcsolatban a média képviselői, de a rendezvényszervezők, jegyirodák ismerete is főleg sztereotípiákra korlátozódik (amelyek többször hamisak, mint igazak) és jó esetben ha egy olyan személyt ismernek aki képviseli a műfajt.

A Milonga.hu készségesen segít a tangóval kapcsolatos újságcikkek, televíziós műsorok, rendezvények kapcsán felmerülő információigény kielégítésében akár közvetlenül, akár kapcsolatainak felhasználásával.

Az autentikus (argentin) tangó tánc Magyarországon nem rendelkezik hosszú történelemmel. A tangó zene, az életérzés - már csak a néplélek hasonlósága miatt is - jócskán nyomot hagyott a magyar kulturális életben az elmúlt évszázad során. A mai napig is tömegeket vonz - ha tudják hogyan találják meg...

Világviszonylatban a tangó reneszánszát éli. Modern zenei feldolgozások jelennek meg a slágerzenében (pl. Gotan Project Ms. Dynamite: It Takes More; In-grid: In Tango, Tu Es Foutu, etc.) , a Cannes Nemzetközi Filmfesztiválon díjat nyert Carlos Saura tangóról szóló filmje, de Golden Globe-ra és Oscar-ra is jelölték. Több utazó tangós színpadi produkció is járja a világot (Tango Pasión, Tango Argentino), valamint a Forever Tango című darabot már sokadszorra újítják fel és játszák a Broadway-en.

Az elmúlt években hazánkban színházi előadások, fellépések, fesztiválok, televíziós műsorok, újságcikkek sora mutatta be (újra) a tangót - a táncot, a zenét, az életérzést - nagy sikerrel. Eszenyi Enikő "E-tangó" c. darabja, a Budapesti Tavaszi Fesztivál Piazzolla-estjei, de a Nemzeti Táncszínházban játszott "Évszakok Buenos Airesben" is teltházzal futottak. Sokszor az előadások előtt több héttel (olykor hónappal) nem lehetett már jegyet kapni. A kereskedelmi és állami televízió és a nyomtatott média egyaránt elő-előveszi a tangót - az állami televízió egyik neves műsorszerkesztője szerint, mert ezt mindig, mindekor el lehet adni. Összeállítások a zenéről, a táncról, közvetítés előadásokról, vagy bemutatók, beszélgetések egyaránt előfordultak.

Üdvözlettel a szerkesztő:

Ecsedy Áron

Tangó (kép egy BsAs-i milonga falán)

Név: Milonga.hu
Alakult: Budapest, 2004.
E-mail: info @ milonga.hu
Honlap: http://www.milonga.hu
Egyéb linkek:

Magyar argentin tangós linkajánló

 

 

 

 
vissza a főoldalra